De goedkoopste Eames stoelen in Nederland
Alle info over Eames stoelen

Charles en Ray Eames

Charles en Ray Eames was een industrieel ontwerpers echtpaar van begin 20e eeuw die een grote invloed hebben uitgeoefend op moderne architectuur en meubels zoals wij deze nu kennen. De eerste Eames stoel waar zij breed bekend werden bij het grote publiek was de Eames Lounge stoel in 1956. Sinds de introductie van de Eames Lounge stoel is deze nog steeds in productie en tevens permanent te bewonderen in het Museum of Modern Art in New York.

Charles Eames Jr. is geboren op 17 juni 1907 in St. Louis in de Verenigde staten. Op zijn 14e werkte Charles part-time in de fabriek van Laclede Steel Company waar hij de diverse aspecten, zoals ontwerpen en tekenen leerde om uiteindelijk architect en designer te worden. In 1930 opent hij zijn eigen architectenbureau samen met de compagnons Charles Gray en Walter Pauley.

Om zich verder te ontwikkelen besluit Charles Eames architectuur te gaan studeren aan de Cranbrook Acadamy of Art in Michigan. Daar ontmoet hij Ray Kaiser zijn latere partner waaarmee hij verhuist naar Los Angeles waar ze bleven wonen en werken.

Charles Eames overlijdt op 21 augustus 1978 in Saint Louis.

Ray-Bernice Alexandra Kaiser-Eames geboren op 15 december 1912 in Sacremento in de Verenigde Staten. Ze studeerde abstract expressionistisch schilderen in New York en tevens oprichtster van de American Abstract Artists groep in 1936. In 1940 ging ze net als Charles Eames studeren aan de Cranbrook Acadamy of Art en hem ontmoette tijdens het maken maken van tekeningen en modellen voor de “Organic Design in Home Furnishing” competitie.

Ray Eames overlijdt precies tien jaar na Charles Eames in Los Angeles .

Charles en Ray Eames hebben vele ontwerpen gemaakt. We vinden hun creaties terug in diverse woonkamers. Voor een overzicht van de bekende Eames eetkamerstoelen

klik hier.

Over Charles en Ray Eames zijn diverse films gemaakt. Hieronder vindt je een trailer van “Eames: the architect and the painter”

;

Vindt meer informatie over deze film op Imdb.com

;

;

Website: http://eamesstoelen.com
Email: info@eamesstoelen.com