De goedkoopste Eames stoelen in Nederland
Alle info over Eames stoelen

Stoelen kopen: Waar moet je op letten?

Het kopen van bijvoorbeeld eetkamerstoelen kan soms moeilijker zijn dan het lijkt. Niet iedereen mens is even lang, niet elke tafel is even hoog, zoveel mensen zoveel wensen en keuzes en mogelijkheden!Het kopen van stoelen hangt vaak erg nauw met het kopen van een tafel. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de tafel al in de woonkamer of keuken heeft staan.

Hoelang ben je? En hoe pas ik daar mijn stoelen op aan?

Stoelen hebben normaal gesproken een zithoogte tussen de 42-46cm. Er zit soms weleens 1 of 2 centimeter in maar 46cm is de normale hoogte. In principe zit hier ook iedereen goed op, behalve kleine kinderen. Een tafel is tussen de 75cm en 80cm hoog, afhankelijk van de lengte van de persoon. Als je lengte boven de 190cm uitkomt dan mag de tafel best een hoogte hebben van 79cm – 80cm. De zithoogte van de stoel is gewoon 46cm. Nu kan het zijn dat je een tafel heeft met een bladhoogte van 76cm. Ook al ben jelanger dan 190cm, hier zit je toch gewoon goed aan.

Indien je minder lang bent dan de gemiddelde Nederlander zeg 160cm en je hebt een tafel van 79-80cm hoog, zal het niet lekker aan tafel zitten. Zonder te mensen af te vallen, langere mensen kunnen wel met normale stoelen aan een lagere tafel zitten maar niet andersom!

Houd hier dus rekening mee bij het kopen van stoelen.

Nu nog een ander belangrijk punt, wilt u wel of geen stoelen met armleuning? En waar moet ik dan op letten?H et zou uiteraard zonde zijn als je Eames stoelen koopt en ze passen niet onder je tafel. Gelukkig heb je hier bij de Eames DSR en Eames DAR. Het is een ander verhaal as we het over de Eames stoelen hebben met armleuning. Bij de Eames DSW en Eames DAW moet je rekening houden met de hoogte van de armleuning. De armleuninghoogte van deze type Eames stoelen is 67cm en let erop dat de onderkant van je tafelblad hoger is dan 70cm.

Veel plezier met het met uitkiezen van je Eames stoelen!

Vond je dit leuk? Deel het met je vrienden
Laat een reactie achter

Website: http://eamesstoelen.com
Email: info@eamesstoelen.com